Mælingen

Familjen Mælingen är huvudägare i två fiskeriföretag av större betydelse, Gerda Marie AS och Havglans AS. Tre personer som sannolikt är syskon, Lars Johan Mælingen, Ingunn Ada Mælingen Austevoll och Karstein Melingen äger 67% av Gerda Marie Holding AS (moderbolag till Gerda Marie AS)  och ytterligare en person med samma efternamn äger 4,46%.

I Havglans AS äger Gerda Marie AS 30% av aktierna medan Einar Carsten Sæle och Peder Alvheim äger 20% var. I Gerda Marie AS äger Inger Marie Sæle 7,4% så det kan antas att de två med efternannet Sæle är släkt med familjen Mælingen.

Gerda Marie AS äger snörpvadsbåten H 32AV Gerda Marie på 1 651 bruttoton medan Havglans AS äger snörpvadsbåten H 5ØN Havglans på 1350 bruttoton. Havglans hette tidigare Strømegg och hörde hemma i Danmark. Båtarna ägnar sig åt pelagiskt fiske av bland annat sill och makrill.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , ,

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , ,

Ursprungligen publicerat på Svensson-bloggen.

Gilla Anders Svensson på Patreon!
Become a patron at Patreon!