PFG Fish AB

PFG Fish AB är ett samarbetsbolag mellan ett antal svenska fiskeriföretag inom det pelagiska fisket. Bolaget är av allt att döma under avveckling. Från början ingick fiskebåtarna GG 330 Carmona, GG 778 Lövön, GG 144 Themis, GG 438 Clipperton, GG 597 Midsjö och deras ägare i samarbetet. Themis har dock lämnat sen länge och ingen från dess ägarfamilj finns längre i styrelsen för PFG Fish AB. Nån Themis finns inte heller längre i Sverige, utan bara i Danmark, S 144 Themis.

Båtarna Midsjö och Carmona finns inte heller längre. Inte i Sverige. Midsjö är sannolikt ägd av samma ägarfamilj, Johnsson, fortfarande, men fiskar utanför Västsahara och är registrerad i Komorerna. Carmona är såld till Ahlström och Magnusson i Fiskebäck och heter numera  GG 206 Ahlma. Personer från familjen Arvidsson (Lövön), Backman (Clipperton), familjen Gustafsson (ägde Carmona) och familjen Johnsson sitter fortfarande i styrelsen för PFG Fish AB.

PFG Fish har dock ett polskt dotterbolag, Dp Pelagic Spzo. Detta företag äger en pelagisk trålare sen 2010, numera under namnet La Futura, men tidigare under namnet Orka. Båten är på 468 ton och hette innan år 2010 GG 438 Clipperton och var hemmahörande i Sverige. Båten uppges vara till salu. Den har fiskat ihop med svenska båtar under sin polska flagg.

La Futura

PFG Fish AB omsatte väldigt mycket år 2007 för att gradvis minska omsättningen. Företaget tycks främst ha sysslat med att köpa och sälja fiskebåtar, men har sannolikt även köpt och sålt kvoter.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Ursprungligen publicerat på Svensson-bloggen.

Gilla Anders Svensson på Patreon!
Become a patron at Patreon!