Visir

Visir hf grundades av Páll H. Pálsson år 1965. Då hade han drivit fiskeriverksamhet sen 1963:

In 1963 Páll purchased m/b Farsæll and used it for long-line and lobster fishing. The following year, together with Kristmundur Finnbogason and Ásgeir Lúðvíksson, he purchased the motorboat Vísir KE 70 and the fishing factory Sævik in Grindavík. It was there that the family relocated in November 1965. The Company Vísir hf. was subsequently officially founded on the 1st of December 1965.

Visir Hf har sitt huvudkontor i Grindavik och driver fiskbearbetningsfabriker i Djúpavogi, Grindavík, Þingeyri och Húsavík. Dessa fabriker har 160 anställda.

Fiske bedrivs med 5 båtar, backebåtarna (långrevsbåtarna) Fjölnir SU 57 på 319 ton och Johanna Gisladottir IS 7 på 704 ton samt backe- och garnbåtarna Kristin TH 157 på 401 ton, Pall Jonsson GK 7 på 402 ton och Sighvatur GK 57 på 436 ton. Båtarna fiskar främst olika sorters torskfiskar som torsk, långa och kolja men även lubb och havskatt med mera.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Ursprungligen publicerat på Svensson-bloggen.

Gilla Anders Svensson på Patreon!
Become a patron at Patreon!