Excelsior Fishing

Excelsior Fishing är ett fiskeriföretag som sannolikt ägs av William Whyte. Företaget äger den pelagiska trålaren FR 249 Forever Grateful på 1 464 ton. Skeppare på båten som hör hemma i Fraserburgh tycks William Whyte Jr och Derek A Cardno vara. Den sistnämnde har arbetat både med utbildning och med säkerheten för fiskare:

Derek has worked as a fisherman since 1987 and is currently a mate on the pelagic fishing vessel, Forever Grateful FR 249. From 2005 until the present day, he has been a part-time lecturer in Nautical Science, primarily teaching fishermen. Since 2009, Derek has been the Marine Safety Officer for the Scottish Fishermen’s Federation, responsible for safety and training, working as part of the team that represents the largest percentage of fishermen in Scotland. He attends the Fishing Industry Safety Group (FISG) and the Fishing Industry Training Advisory group (FTAG) on behalf of the Federation.

Den man som förekommer på bilder med Forever Grateful och som där uppges som ägare till Forever Grateful är dock en äldre man än William Whyte Jr, sannolikt hans far som alltså då bär samma namn. Man kan misstänka att dessa William Whyte är släkt med William Whyte Tait Sr i Klondyke Fishing. Om det nu inte är samme man som den äldre William Whyte i Excelsior Fishing.

En William Whyte uppges också driva välgörenhetsorganisationen Oor Bairns tillsammans med sin bror Andrew Whyte.

Forever Grateful är medlem i Scottish Pelagic Fishermen’s Association (SPFA).

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Tags: , , , , , , , , , ,

Ursprungligen publicerat på Svensson-bloggen.

Gilla Anders Svensson på Patreon!
Become a patron at Patreon!