Inok

Inok är ett belgiskt företag med ryska ägare. I huvudsak är det ett rederi med verksamhet på olika håll i Ryssland, Europa, på Medelhavet, Nordsjön, Östersjön, Svarta havet såväl som i Kaspiska havet. Företaget är också ett större fiskeriföretag. De ledande personerna i bolaget är Vladimir Kasianenko, Boris Vasilev, Pavel Kutuzov och Fedor Kondratev. Dotterbolag finns i Ryssland och Kazakhstan och på Cypern finns ett systerföretag.

De stora fiskebåtar man äger är i allmänhet registrerade på S:t Vincent & Grenadinerna, men också i Belize. Bekvämlighetsflaggländer vars båtar ofta är inblandade i tvivelaktigt eller ibland direkt olagligt fiske. Inok har två båtar registrerade i Belize, King Bass på 3 816 ton och King Bora på 4 378, på S.t Vincent är King Dory på 5 025 ton, King Fisher, King Klip och King Ray registrerade. De tre sista är alla på 4 407 ton. De fiskar oftast utanför Västafrikas kust, i Senegal, Mauretanien, Guinea-Conakry och Västsahara. De är alltså att betrakta som inblandade i tvivelaktigt fiske. De besöker ofta hamnen i Las Palmas på Gran Canaria.

Inok fungerar också som bemanningsföretag, främst genom sina ryska dotterbolag,  för fartyg och fiskebåtar som de inte äger.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , ,

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , ,

Ursprungligen publicerat på Svenssonbloggen.

Gilla Anders Svensson på Patreon!
Become a patron at Patreon!