Kamtjatka Vostok

Kamtjakta Vostok Ltd är ett fiskeribolag som äger en mängd backebåtar (långrevsbåtar) för pollock- och krabbfiske i Berings Hav och Okhotska Sjön. Ursprungligen tycks båtarna ha ägts av JSC Akros. Akros ägs av Vitalij Orlov, sannolikt i samarbete med Magnus Roth, men det är oklart om Orlov faktiskt också är ägare av Kamtjatka Vostok Ltd eller om det är Akros gamla ägare som är ägare till bolaget.

Backebåtatna det handlar om är Kalam (1 315 ton), Verasper (1 315), Gruper (1 315), Kapelan (1 315), Tarpon (1 315),  Tomkod (1 315), Kaprodon (1 315), Alanett (1 315), Kalkan (1 315), Blanket (1 315), Tiburon (1 315). Alla båtarna är som synes identiska, en lång serie som ursprungligen omfattade ytterligare en båt, Antias (idag sannolikt ägd av Murmansk Trawl Fleet).

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Ursprungligen publicerat på Svensson-bloggen.

Gilla Anders Svensson på Patreon!
Become a patron at Patreon!