Feskarbröderna

Feskarbröderna är ett stort fiskhandelsföretag med huvudkontor i Göteborg. Företaget har både grossist- och detaljhandelsverksamhet. Moderbolag i koncernen är Feskarbröderna Förvaltnings AB. Ägare till företaget är familjen Nilsson och i styrelsen sitter bröderna Göran Nilsson, Bertil Nilsson och Lars Nilsson. Dessutom systern Karin Mattsson och VD Bertil  Johansson.

Koncernen har totalt 90 anställda och omsatte 274 miljoner SEK år 2012. Den redovisade vinstern var försumbar, endast 0,3 M SEK. Bokförda tillgångar var 76 miljoner SEK.  Dotterbolag i koncernen är BlueNorth Seafood AB, Gustus AB, Tasty Food i Ellös ABFisk & Skaldjursnätet i Göteborg ABBröderna Hanssons i Göteborg export ABBröderna Hanssons butiksservice ABFiléfisk i Göteborg AB och Fiskakademien AB. I bolaget Gustus AB bedrevs tidigare fiskeriverksamhet med GG 912 Sunnanö, den båt som idag heter S 144 Themis och ägs av familjen Ryberg på Rörö. Idag finns ingen verksamhet i Gustus AB eller i dess danska dotterbolag.

MakrillFiskarbröderna startades av Arvid Nilsson, farfar till den nuvarande ägarna. Företaget drev då fiskförsäljning till konsument. Hans son Rolf Nilsson tog över företaget och dess två fiskbutiker när han bara var 13 åt gammal. Under hans ledning utvecklades företaget till ett av Sverige största fiskhandelsföretag. På 1980-talet köptes Bröderna Hansson, en fiskgrossist som numera också är en producent av fiskfiléer. Tasty Food är en fabrik för färdigproducerade maträtter med fisk som grund. Många produkter från Feskarbröderna och dess dotterbolag är kravmärkta.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , ,

 

Gilla Anders Svensson på Patreon!
Become a patron at Patreon!