Thomas Ahlström – Fiskebäck Seafood

Thomas Ahlström är en central person inom det svenska fisket. Han har flera förtroendeuppdrag och är engagerad i flera olika företag. I flera av dem är han med all sannolikhet delägare. Han tillhör den stora Fiskebäcksfamilj som driver några av Sveriges större fiskeriföretag, exempelvis Torönland HB och Ahlma Fiskeri AB. Själv äger han del i Fiskeri AB Spero som tidigare ägde fiskebåten GG 208 Spero. Fiskeri AB Spero har idag ingen verksamhet. Numret GG 208 återfinns idag på en annan båt, GG 208 Ganthi av Fiskebäck som ägs av Fiskeri AB Ganthi  som i sin tur ägs av Ove Ahlström, en bror eller kusin till Thomas Ahlström. Fiskeri AB Ganthi har idag ingen verksamhet. Den andra styrelseledamoten i Spero är Phedra Sjöblom som väl sannolikt är Thomas Ahlströms dotter.

Thomas Ahlström och Phedra Sjöblom sitter också i styrelsen för Fiskebäcks Seafood AB i vilket företag Sjöblom är VD. Övriga styrelseledamöter är Ulf Börjesson, Caroline Karlsson och Henrik Karlsson. Ulf Börjesson och Thomas Ahlström driver dessutom Börjesson Ahlström Food AB ihop. Ulf Börjesson är för sin del också delägare i Fjordtank Rederi AB, sannolikt tillsammans med Andreas Magnusson, Elias Magnusson (sannolikt släkt med de Magnusson som är delägare i Ahlma) och Patrik Ulmfelt. Thomas Ahlström är extern firmatecknare för bolaget så han sköter väl en del administrativa sysslor i bolaget. CJ Marin AB är ett företag som drivs av Carl-Johan Ahlström, son till Thomas Ahlström. Thomas Ahlström har också styrelseuppdrag i Scanfjord Mollösund AB, Sveriges största odlare av musslor. Ett företag som sannolikt ägs av familjen Granhed.

Utöver engagemangen i olika företag, familjeföretag och andra så har Thomas Ahlström också en del förtroendeuppdrag, exempelvis i Swedish Pelagic Federation Producers Organisation och Svensk Skaldjursodling Producentorganisation.

Fiskebäck Seafood

Fiskebäcks Seafood AB som grundades 2004 har cirka 10 anställda och är i första hand en fiskgrossist. Omsättningen år 2012 var 62 miljoner SEK, vinsten var 1,5 miljoner och bokförda tillgångar cirka 15 miljoner. Det äldre företaget Börjesson Ahlström Food AB omsatte för sin del 54 miljoner SEK, hade en vinst på 2,2 och tillgångar på 37 miljoner. Övriga familjeföretag eller delägda företag har liten omsättning. Fiskebäcks Seafood ingår i Närfiskat.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , ,

Gilla Anders Svensson på Patreon!
Become a patron at Patreon!