Otursförföljd svensk fiskebåt på grund vid Skagen

En svensk fiskebåt gick tidigt idag på grund strax söder om Skagens fyr. Trots att grundstötningen skedde bara 20 meter från land kunde de två ombordvarande besättningsmännen inte själv ta sig till säker mark. Detta på grund av de höga vågorna. Vågorna orsakade också en kraftig slagsida för den grundstötta fiskebåten.

Dansk räddningstjänst fick därmed tillkallas och vid en ganska dramatisk räddningsinsats hamnade en besättningsman och en räddningsarbetare i vattnet. Det var dock aldrig nån fara för någons liv och det gick bra för de två fiskarna från båten. Orsaken till förlisningen är ännu oklar.

FG 72 Solvåg

FG 72 Solvåg på grund söder om Skagens fyr. Foto: Dansk Fiskeri og Söfart.

Båten som gick på grund är räktrålaren FG 72 Solvåg från Glommen. Det var inte länge sen den båten drabbades av en ännu värre olycka. Nämligen i mars i år då en besättningsman dog efter att ha fallit överbord i hamnen i Hanstholm.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Gilla Anders Svensson på Patreon!
Become a patron at Patreon!