En dag mitt i havet

Inte i havet rent fysiskt, utan på Rörö. En ö som ligger mitt i havet. Öppet havet till Danmark och England västerut. Anledningen till besöket till min födelseö var ett besök till min mor som bor därute. Det är alltid roligt att så att säga komma hem. Vilket det ju blir när jag kommer på besök. Även om det inte är till samma lägenhet som jag växt upp i utan en annan lägenhet. För att vara en liten ö mitt i havet där fiske är huvudnäring ståtar Rörö nämligen med flera hyreshus. Nuförtiden hela tre stycken om jag inte har fel.

När jag kom en av ön större fiskebåtar i hamn, GG 39 Rossö. Den blåe. Senare anlände GG 840 Svanen också. Den röe. Men den gule, GG 32 Tristan, såg jag inte skymten av. Men Den båten verkar vara ute på fiske så det var kanske inte så underligt. Av de riktigt stora båtarna finns bara en kvar, GG 764 Astrid. Den låg inte i hamn den heller. I alla fall inte på Rörö. GG 64 Astrid Marie finns inte mer, den är numera GG 158 Sunnanland och hör hemma i Fiskebäck. Inga egna bilder kunde jag ta. Vädret var för uselt. Regn, snö och rusk.

GG 39 Rossö

GG 39 Rossö. Foto: Owe Johansson

Dessutom äger fiskare på Rörö ytterligare två riktigt stora båtar. S 144 Themis och E 532 Rockall. Sannolikt också L 525 Thingholt. Ingen av de två förstnämnda båtarna kommer in i Rörös hamn. De är registrerade i Danmark och fiskar på danska kvoter.

GG 840 Svanen

GG 840 Svanen i Rörö hamn.

När jag lämnade Rörö låg Rossö med aktern mot kajen. Det såg ut som om de arbetade med trålen på nåt sätt. Vad de gjorde vet jag inte riktigt. Men nåt vara det. Arbete av nåt slag.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

PS. PÅ Ö-varvet på Öckerö låg NC 315 Victoria.

Gilla Anders Svensson på Patreon!
Become a patron at Patreon!

2 svar på ”En dag mitt i havet”

Kommentarer är stängda.