Vikingbank

2007 seglade den norska fiskebåten Vikingbank iväg till Fiskebäck där båten bytte namn till Nordic IV och därefter seglade iväg till västsahariska vatten för att fiska. Ett fiske som senare ledde till en del problem för båtens ägare, familjen Kjellberg, med Lennart Kjellberg i spetsen. Med åtal och annat som resultat. 2008 såldes båten till Norge igen. Efter några år som Vitoria G så heter den idag Kathrin G och ägs av Midsund Fiskebåtrederi AS som via holdingbolag ägs av familjen Gangstad.

Vikingbank

Den äldre Vikingbank innan den blev Nordic IV. Foto: Lennart Ramsvik.

Några år senare dök en ny Vikingbank upp. Denna Vikingbank är på 972 ton och fiskar idag i västsahariska vatten. Ägd av Ghali de Peche. Det är inte utan att en undran om de två båtarna med samma namn och koppling till Västsahara inte har med varandra att göra inställer sig.

Vikingbank

Vikingbank som norskflaggad båt. R 86K.

Vikingbank

Vikingbank i Dakhla. Foto: Emil Páll

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Gilla Anders Svensson på Patreon!
Become a patron at Patreon!

Ett svar på ”Vikingbank”

Kommentarer är stängda.