Western Baltija Shipyard – förseningarnas mästare

Det litauiska skeppsvarvet Western Baltija har när det gäller de två senaste fiskebåtarna de levererat lyckat åstadkomma rätt stora förseningar. Dels handlar det om skrovet till S 264 Astrid som levererats nästan ett år för sent till Karstensens Skipsværft i Danmark. Nya Astrid kommer inte att vara klar förrän i juni 2014 vilket är mer än ett år senare än vad som ursprungligen var tänkt.

Det handlar också om den nya S 349 Gitte Henning som skulle varit klar i augusti 2013 och efter att datum flyttats, i januari i år. Den nya Gitte Henning är Danmarks största fiskebåt. Nu beräknas båten bli klar först i augusti. Ett år försenad även den.

Familjen Kjeldsens Gitte Henning A/S har dock enligt avtal redan sålt sin gamla Gitte Henning till familjen Magnusen som döpt om båten till HG 265 Asbjørn. Den äldre Asbjørn fick samtidigt namnet HG 365 Asbjørn Senior och har nu sålts till Gitte Henning A/S för att användas tills den nya Gitte Henning är klar.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , ,

Gilla Anders Svensson på Patreon!
Become a patron at Patreon!