Flemish Cap – The Perfect Storm

Färöiska fiskebåtar har fiskekvoteren fiskebank öster om Kanada som går under namnet Flemish Cap. Fiskebanken ligger på internationellt vatten, men hänger ihop med Grand Banks, en av de fiskebankar där torsken försvunnit. Också Flemish Cap har haft problem med överfiske vad det gäller torsk, uer (större kungsfisk) och en del annan fisk. För övrigt fiskas hälleflundra och andra plattfiskar på Flemish Cap.

Förutom Färöarna har ett antal andra europeiska länder fiskekvoter vid Flemish Cap, Norge, Grönland, Estland, Lettland, Litauen, Portugal, Spanien, Ryssland och Storbritannien. Dessutom har St Pierre & Miquelon fiskekvoter i området. St Pierre & Miquelon är formellt en del av Frankrike.

Flemish Cap har också blivit känt genom en film från år 2000, The Perfect Storm, som handlar om besättningen på fiskebåten Andrea Gail som gick under år 1991. Berättelsen bygger på en verklig händelse och på en bok skriven av Ray Leonard som befann sig i samma storm i segelbåten Satori. Andrea Gail fiskade svärdfisk.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Gilla Anders Svensson på Patreon!
Become a patron at Patreon!

Ett svar på “Flemish Cap – The Perfect Storm”

Kommentarer är stängda.