Karelia (Monsun) i Las Palmas

Karelia är en fiskebåt som är hemmahörande i Västsahara, dvs på pappret Marocko. Båten var innan dess hemmahörande i Finland och ännu tidigare svensk under namnet  GG 934 Monsun och då hemmahörande på Donsö. Under den svenska tiden fiskade båten också i Västafrika. Ägare till båten var Christer Jansson och Lennart Jansson som idag är ägare till Christer och Lennart Fiskeri AB.

Enligt boken Tyst territorium av Fredrik Laurin och Lars Schmidt ska de två Jansson-bröderna ha kopplingar till ett bolag bakom flera båtar med svenska kopplingar, nämligen de tre båtarna som bär namnet Allotf följt av en siffra. En av de båtarna, Allotf 3, hette tidigare Ganthi VIII.

Karelia

Karelia i Las Palmas

Allotf 1

Allotf 1 i Agadir. Kan eventuellt ha varit en tidigare GG 934 Monsun.

Allotf 2

Allotf 2 i Agadir. Ska tidigare ha hetat Antares och varit hemmahörande på Shetlandsörna.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , ,

Gilla Anders Svensson på Patreon!
Become a patron at Patreon!

Ett svar på ”Karelia (Monsun) i Las Palmas”

Kommentarer är stängda.