King Pelagique

King Pelagique är ett av många fiskeriföretag i Dakhla, Västsahara. Företaget har tydlig anknytning till Sverige då minst en, kanske tre, tidigare svenska båtar fiskar för bolaget. Det gäller helt säkert Allotf 3 som också går under namnet Ganthi VIII som tidigare var en svenskägd båt under det senare namnet. Ganthi VIII  såldes 2010 till företaget Benis Peche SARL som tycks ingå i koncernen King Pelagique.

Eventuellt var också Allotf 1 en svensk båt. Eventuellt handlar det om en tidigare upplaga av GG 934 Monsun. Den senaste upplagan av GG 934 Monsun såldes först till Finland där den bytte namn till Karelia och därefter till Marocko/Västsahara där den idag fiskar. Eventuellt för King Pelagique.

Det finns troligen fler anknytningar till Sverige då Christer Jansson och Lennart Jansson från Donsö (Christer & Lennart Fiskeri AB) som tidigare ägde båtarna med namnet Monsun enligt vissa uppgifter bemannar de olika Allotf-båtarna.

Ett annat företag som tycks var knutet till King Pelagique är Agapeche som har ett foto på Allotf 2 på sin hemsida. Fotot har titeln King Pelagique. Eventuellt är det så att Agapeche köper färsk fisk från King Pelagique. Agapeche har verksamhet i Essaouira och Agadir i Marocko samt Dakhla i Västsahara,

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , ,

Ett svar på “King Pelagique”

Kommentarer är stängda.