Sveriges största sajt om yrkesfiske?

Helt säkert är denna sajt Sveriges största blogg om yrkesfiske, så vitt jag vet också enda, och därmed troligen också den största sajten om yrkesfiske på svenska. Läsarna är huvudsakligen från Sverige och andra nordiska länder, dvs det handlar om människor som kan läsa svenska och är intresserade av fiske. Mycket tyder på att det huvudsakligen handlar om människor som är verksamma i någon typ av fiskeriverksamhet eller intresserade av havsmiljö.

79% av besökarna använder svenska som språk på sin dator, 10% engelska, 3% norska (bokmål och nynorsk) och 2% danska. 78% av läsarna befinner sig i Sverige, 4% i Norge, 3% i Danmark, 2,5% i Storbritannien, 2% i Finland och 1,5% på Island. Resten är fördelade över hela världen med tyngdpunkt på länder runt Östersjön och Nordsjön.

Inom Sverige kommer de flesta läsare från Västkusten och från storstadsområden. I Västra Götalandsregionen hör 44% hemma, Stockholms län 27%, Skåne 7,5%, Halland 4% och Gotland 3,5%.

Ortmässigt så är 35% av besökarna och läsarna hemmahörande i Göteborgs och Öckerö kommuner där huvuddelen av de svenska fiskarna hör hemma. Andra viktiga kommuner/orter vad det gäller fiske och fiskrelaterade verksamheter ochj som står för över 1% av besökarna är Tjörn (2% av besökarna), Falkenberg (1,7%), Visby (1,4%) och Varberg (1,3%).  Stockholm står för 24% av besökarna och Malmö för 3,2%.

Huvuddelen av besökarna kommer via Google-sökningar. 77 procent. 11% är direktbesökare och resten är utspridda på en mängd sajter, främst facebook och sajter med anknytning till yrkesfisket. Besökarna läser i snitt över 2 sidor och stannar i genomsnitt 2,5 minuter på sajten. Kortast tid stannar de som kommer till sajten via länkar i dagstidningar. Längst de som kommer från yrkesfiskerelaterade sajter. De läser också flest sidor. Andelen återkommande besökare är 40% vilket tyder på att många läser denna blogg regelbundet.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , ,

Gilla Anders Svensson på Patreon!
Become a patron at Patreon!