Fiskeribladet Fiskaren följer upp artikel om Norge och Västsahara

Förra veckan skrev jag ett inlägg om tidigare norska fiskebåtar och fortfarande norskägda fiskebåtar som numera fiskar i Västsahara. Ofta i samarbete med svenska fiskare och fiskeriföretag även om huvuddelen av båtarna i huvudsak och sannolikt är ägda av marockanska ägare. Idag har norska Fiskeribladet Fiskaren publicerat en uppföljare, Gamle ”Bømmelbas” på rovfiske i Vest-Sahara, på mitt inlägg.

Bømmelbas / Adrar

Adrar, tidigare Bømmelbas, dumpar sardiner.

Tyvärr har jag inte ekonomisk möjlighet att läsa Fiskeribladet Fiskarens artiklar så jag vet inte vad det står i den men jag vet att de hade som avsikt att intervjua en del av de tidigare norska ägarna till båtarna.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

PS. 13:05. Nu har jag fått tillgång till artiklarna och ska återkomma med ett mer utförligt inlägg om vad den norska tidningen skriver. Helt klart är att tidningen inte skräder orden.

Gilla Anders Svensson på Patreon!
Become a patron at Patreon!