Fiskeribladet Fiskaren följer upp artikel om Norge och Västsahara

Förra veckan skrev jag ett inlägg om tidigare norska fiskebåtar och fortfarande norskägda fiskebåtar som numera fiskar i Västsahara. Ofta i samarbete med svenska fiskare och fiskeriföretag även om huvuddelen av båtarna i huvudsak och sannolikt är ägda av marockanska ägare. Idag har norska Fiskeribladet Fiskaren publicerat en uppföljare, Gamle ”Bømmelbas” på rovfiske i Vest-Sahara, på mitt inlägg.

Bømmelbas / Adrar

Adrar, tidigare Bømmelbas, dumpar sardiner.

Tyvärr har jag inte ekonomisk möjlighet att läsa Fiskeribladet Fiskarens artiklar så jag vet inte vad det står i den men jag vet att de hade som avsikt att intervjua en del av de tidigare norska ägarna till båtarna.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

PS. 13:05. Nu har jag fått tillgång till artiklarna och ska återkomma med ett mer utförligt inlägg om vad den norska tidningen skriver. Helt klart är att tidningen inte skräder orden.

Advertisements