Bra norskt räkfiske i Skagerak

RäkorNorska räkfiskare har i år landat mer räkor än förra året under motsvarande tid. Andelen kokräkor har dessutom varit större, vilket innebär att fiskarna tjänat mer pengar. Priset på kokräkor kan vara 7-8 gånger högre än vad fiskare kan få för de mindre råräkorna. Huvuddelen av kokräkorna har sålts i Sverige som är den stora marknaden för färska räkor:

Daglig leder Yngvar Aanonsen ved Risør Fiskemottak er så langt godt fornøyd med rekesesongen.

– Fisket ble mye værhindret i januar/februar, men det ble tatt veldig gode fangster i den siste uken av februar og de to første ukene av mars. I fangstene er det rikelig av alle årsklasser og dette viser at tilveksten er god, påpeker Aanonsen.

Fra mottaket i Risør ble det aller meste av reker solgt på Sverige i vinter, men nå går det mye reker til Kristiansand og Stavanger og Oslo-området topper østover.

– Vi er fornøyd med salget av reker, men merker konkurransen fra Nord-Norge både på pris og størrelse. De største båtene har et godt fiske, men rekefangstene er blitt litt mindre for små båter den senere tid, konkluderer leder ved Risør Fiskemottak.

En orsak till att räkfisket för norska fiskare går bättre i år än förra året kan vara minskad konkurrens om fiskeplatserna då svenska och danska räkfiskare under den första delen av året inte fick fiska i norskt vatten.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Gilla Anders Svensson på Patreon!
Become a patron at Patreon!

Ett svar på “Bra norskt räkfiske i Skagerak”

Kommentarer är stängda.