HB Grandi beställer nya trålare

Det stora isländska fiskeriföretaget HB Grandi har beställt tre nya trålare från det turkiska varvet Celiktrans. Båtarna är ritade och konstruerade av det isländska företaget Nautic ehf ett ledande företag när det gäller isländska fiskebåtar. Först ska den nya båten provas som modell i en tank innan fullskalebåtarna ska byggas.

Fiskebåt

De tre nya trålarna ska bli 55 meter lång och 13,5 meter breda. Den första ska levereras sommaren 2016. Värdet på de order som HB Grandi lagt på det turkiska varvet är mer än 1 miljard kronor.

Förutom de nu nämnda tre trålarna har HB Grandi också beställt två kombinerade pelagisk trålare/snörpvadsbåtar som ska levereras 2015. De båatrna är 80 meter långa och ska ersätta två gamla pelagiska båtar, Lundey som byggde 1960 och Faxi som var klar 1987.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Gilla Anders Svensson på Patreon!
Become a patron at Patreon!