Echebastar

Echebastar Fleet SLU är ett av många spanska tonfiskföretag som har sitt huvudkontor i Bermeo. De flesta av dem är dessutom medlemmar i ANABAC, en organisation för tonfiskföretag. De andra medlemmarna i ANABAC är Atunsa, Atuneros Vascos, Inpesca och Pevasa.

Alakrana

Alakrana

Echebastar har flera stora snörpvadsbåtar för tonfiskfiske, den senaste, Izaro på 2 737 ton, levererad i januari detta år. Izaro har Port Victoria på Seychellerna som hemmahamn och seglar med seychellisk flagg i likhet med ett par andra av Echebastars snörpvadsbåtar, Demiku och Erroxape, båda på 2 232 ton. Utöver detta har Echebastar också tre spanskflaggade snörpvadsbåtar, Elai Alai på 2 217 ton, Campolibre Alai på 2 214 ton och Alakrana på 3 719 ton. I likhet med andra spanska tonfiskföretag som är hemmahörande i Bermeo fiskar företagets båtar i Guineabukten och Indiska Oceanen.

Alakrana togs år 2009 av somaliska pirater och släpptes först efter 47 dagar. Efter den händelsen började spanska tonfiskbåtar i Indiska Oceanen att ha med sig beväpnade vakter ombord. När Alakrana på hösten 2011 angreps av pirater igen kunde de därför försvara sig och avvisa angreppet.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Gilla Anders Svensson på Patreon!
Become a patron at Patreon!

Ett svar på ”Echebastar”

Kommentarer är stängda.