Petusa

Petusa är ett spanskt tonfiskföretag som är hemmahörande i Cadiz i södra Spanien och med kontor i Madrid. Lite ovanligt då nästan alla spanska tonfiskföretag hör hemma i Baskien i norra Spanien.  Petusa är medlem i organisationen OPAGAC tillsammans med företag som Albacora, Atunera Dularra, Cia Europea de Tunidos och Nicra 7. Bolaget grundades 1974 av familjen Ramirez.

Almadraba Dos

Almadraba Dos

Företaget äger två tonfiskbåtar, de stora snörpvadsbåtarna Almadraba Uno (1 275 ton) och Almadraba Dos (1 357 ton). De två båtarna ägnar sig åt snörpvadsfiske utanför Västafrikas kust och i Guineabukten. 2013 blev Almadabra Uno inblandad i en rättsprocess i Senegal efter att båten gått på grund i ett naturskyddsområde. Företaget har också ett par supplyfartyg.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Gilla Anders Svensson på Patreon!
Become a patron at Patreon!