Nicra 7

Tillsammans med Atunera Dularra är Nicra 7 ett av de två tonfiskföretag som har huvudkontor i Bermeo och som är medlemmar i OPAGAC istället för ANABAC där de flesta baskiska tonfiskföretag är med.

Albacora Seis

Albacora Seis

Nicra 7 har tre snörpvadsbåtar som i huvudsak fiskar i Atlanten utanför Västafrikas kust. Det handlar om två relativt små tonfiskbåtar och en större, Kurtzio och Matxikara (1 000 ton vardera) samt Albacora Seis på 1 931 ton. Den sistnämnda båten fiskar dock främst i Indiska Oceanen och har Curacao-flagg.

Enligt en del uppgifter är Jealsa Rianxeira SA huvudintressent bakom Nicra 7 SL. Samma företag är huvudägare i Spaniens största tonfiskföretag, Albacora, och eventuellt också ägare i Cia Europea de Tunidos med tanke på namnet på det företagets enda båt, Albacora Cuatro.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

Gilla Anders Svensson på Patreon!
Become a patron at Patreon!