Danska trålare åtalas för tjuvfiske

I oktober 2012 ertappades två danska trålare innanför den svenska trålfiskegränsen vid Måkläppen i Skåne. Inget fel med det, om de inte hade trålat. Vilket de alltså gjorde. Nu åtalas det för detta olagliga fiske.

Måkläppen

Måkläppen

Trålarnas skeppare har erkänt de faktiska omständigheterna, men förnekar brott. De menar att de i praktiken fått godkännande av svenska kustbevakningsbåtar för att fiska innanför fyramilsgränsen. Detta genom att de påstår att kustbevakningen passerat dem flera gånger när de trålat i det område där de till slut togs som misstänkta för olovligt fiske.

De två trålarna är från den danska orten Rødvig på Sydsjälland. I denna ort finns i stort sett bara mindre fiskebåtar så den som tror att bara stora fiskebåtar kan vara ett problem får tänka om.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Gilla Anders Svensson på Patreon!