Ny EU-kommission innebär försämringar för fisket

Tidigare fanns en EU-kommissionär som enbart var ansvarig för fiskerifrågor. Nu hamnar fiskerifrågorna ihop med miljöfrågorna hos en och samma kommissionär, socialdemokratern Karmenu Vella från Malta. Sammanslagningen av fisket med miljön har mottagits negativt av Danmarks Fiskeriforening som representerar de flesta danska fiskare:

– Det kan kun tolkes som et signal til fiskeriet om, at erhvervet nu bliver nedprioriteret i EU-Kommissionen, fordi det giver mindre tid for kommissæren til at tage sig af de fiskeripolitiske spørgsmål, siger formanden for Danmarks Fiskeriforening PO, Svend-Erik Andersen.

Den nuværende fiskeriansvarlige kommissær, grækeren Maria Damanaki, har fiskeriet og de maritime erhverv under sig, men som noget nyt får Karmenu Vella altså også ansvaret for miljøet.

Fiskeriforeningens formand frygter, at de mange politiske arbejdsområder fører til, at fiskeriet får mindre politisk opmærksomhed fra den nye kommissær, og at det dermed vil give erhvervet problemer med at kunne udvikle sig i fremtiden.

– Det sker på det næsten værst tænkelige tidspunkt, hvor fiskeriet står overfor voldsomme ændringer som følge af den nye fælles fiskeripolitik. Den er vedtaget politisk, men det store arbejde med at implementere den kommer først nu, og jeg frygter, at den nye kommissær ikke får helt så frie hænder til at tage de nødvendige hensyn til fiskeriets erhvervsudviklingsmuligheder, siger Svend-Erik Andersen.

Karmenu Vella har dessutom ingen erfarenhet av fiskerifrågor vilket gör att dessa riskerar bli mycket styvmoderligt behandlade.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Gilla Anders Svensson på Patreon!