Ryska sanktioner ger finska problem

De ryska handelsanktionerna med importförbud för en rad livsmedel har slagit hårt mot det finska sillfisket. Finsk sill exporteras normalt till Ryssland då den inte får säljas i väst på grund av för höga dioxinhalter. Onekligen underligt då sillen torde vara lika giftig för ryssar som för EU-medborgare. Bland de största sillfiskarna i Finland återfinns fiskebäcksfamiljen Bryngeld som äger FIN 1125 Windö via sitt bolag AB Kotka Fiskeri OY.

Det ryska importstoppet av sill från EU har inneburit ett svårt avbräck för finskt sillfiske och staten har beslutat att gå in med stöd till sillfiskebranschen. Enligt media har redan fiskproduktionsanläggningar fått stänga och personal permitterats. Eventuellt kan det bli så att sillen som fiskas av finska båtar istället kommer att exporteras Till Danmark för användning i fiskmjöls- och fiskoljefabrikerna.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Gilla Anders Svensson på Patreon!
Become a patron at Patreon!