Sven-Erik Bucht ny landsbygdsminister och fiskeriansvarig

En norrbottning, Sven-Erik Bucht, blir landsbygdsminister i Stefan Löfvens regering samt ansvarig för landsbygdsdepartementet tills det slås ihop med näringsdepartementet. Om alla frågor som idag ligger på landsbygdsdepartementets bord hamnar hos näringsdepartementet är oklart, men tills vidare är Bucht ansvarig för jordbruks- jakt- och fiskerifrågor.

En del bedömare tror att jaktfrågorna hamnar hos miljödepartementet där Åsa Romson från Miljöpartiet ska husera. Hur det är med det är dock ännu oklart. När det gäller fiskerifrågorna vore det mycket olyckligt om de hamnade hos miljödepartementet lett av en miljöpartist. Miljöpartiet har nämligen en verklighetsfrämmande fiskeripolitik.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Gilla Anders Svensson på Patreon!

Ett svar på ”Sven-Erik Bucht ny landsbygdsminister och fiskeriansvarig”

Kommentarer är stängda.