Sævikson, blivande GG 505 Polar

Tog en promenad ner till hamnen. Kollade lite på den blivande GG 505 Polar, än så länge med namnet Sævikson, men köpt från Norge av Bryngeld Fiskeri AB. En fiskebåt som enligt Urban Bryngeld ska bli svenskflaggad och fiska på svenska kvoter. Med sina 1 211 bruttoton kommer det att bli den största fiskebåten som seglar med svensk flagg. Båten bygges år 2000 på Fitjar Mekaniske Verkstad I Norge som N 1 L Senior för att 2004 säljas till Danmark och bli HG 266 Strømnes, ett namn som fortfarande kan urskiljas i akterna på båten trots att den sen 2008 hetat Sævikson.

Det var lite speciellt att besöka båten där den låg. För den låg på exakt samma plats där jag många gånger som litet barn besökte pappa ombord på fartyget Timmerland som dock var lite större än Sævikson/Polar. Men platsen var densamma och det kändes faktiskt lite märkligt. Jag tog också lite bilder så ni kan se hur båten ser ut innan den är iordninggjord.

sævikson01sævikson07sævikson08sævikson06sævikson05sævikson12sævikson11sævikson10sævikson09

Lite rostig och sliten uppenbarligen. Men inuti såg den fräsch ut (båten var låst och ingen var där så jag kunde inte gå in, men jag kikade in).

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Gilla Anders Svensson på Patreon!
Become a patron at Patreon!

3 svar på ”Sævikson, blivande GG 505 Polar”

Kommentarer är stängda.