Lønstrup

I Lønstrup på Nordjylland finns det inte många fiskebåtar kvar. Vid mitt besök i Lønstrup såg jag i alla fall två små fiskebåtar som används även om de tycks ha legat still på stranden ganska länge och en som kanske används. Dessutom tog jag några foton på vinschutrustningen, som förr i tiden användes för att dra upp fiskebåtarna på stranden. En mycket brant strand i Lønstrups fall. Nu för tiden används traktorer för att dra upp fiskebåtar på stränder i fiskelägen där det saknas en hamn. Dessutom kort på räddningstationen samt huset som byggs runt vinschutrustningen i syfte att bli en slags minimuseum.

Annars är Lønstrup en turistort för de mer kulturellt intresserade (i alla fall i jämförelse med det närliggande Løkken) mitt i en avfolkningsbygd. Dessutom så utgår jag från att Lønstrup på lång sikt är dödsdömt då kusten i trakten äts upp av havet.

lonstrup4lonstrup3lonstrup2lonstrup9lonstrup8lonstrup5

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Gilla Anders Svensson på Patreon!
Become a patron at Patreon!

Ett svar på “Lønstrup”

  1. Pingback: Løkken | Njord

Kommentarer är stängda.