Upprörande film om späckhuggare i fångenskap

Blackfish är en film om konsekvenserna av att hålla späckhuggare i fångenskap. konsekvenserna för människor såväl som för späckhuggare. Späckhuggare i fångenskap, på mycket små ytor, kan inte må bra. Det är uppenbart. Späckhuggare, som i likhet med delfiner med all sannolikhet är mycket intelligenta djur, kan säkert bli mycket skadade av att leva i fångenskap.

I kombination med att späckhuggare är stort rovdjur så blir det en farlig kombination och det är vad filmen handlar om med utgångspunkt från en späckhuggare i fångenskap, Tilikum, som idag finns på Sea World i Florida. En hane som dessutom är far till en stor del av de andra späckhuggare som finns i fångenskap. Av allt att döma har Tilikum dödat flera människor. men även andra späckhuggare har dödat människor. Späckhuggare i fångenskap vill säga, för i det vilda finns inga kända fall.

Se filmen, den är spännande, bra och upprörande. Späckhuggare i fångenskap borde vara förbjudet. Det är filmens budskap och jag känner mig övertygad om att det kravet är rimligt och riktigt.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Gilla Anders Svensson på Patreon!
Become a patron at Patreon!