Norsk båt till Grönland och färöisk båt till Australien

Den äldre av de två norska fiskebåtar med namnet Vendla som finns har sålts till Arctic Prime Fisheries ApS på Grönland, ett företag med Royal Greenland som huvudägare och med isländska Brim som minoritetsägare. Vendla är 68 meter lång och byggdes 1999. Bruttotonnaget är 1 773 ton.

Vendla

Vendla

En annan större nordisk fiskebåt som sålts är färöiska Næraberg på 3 881 ton. ENligt uppgift ska den pelagiska fabrikstrålaren som ägts av färöiska JFK Trol och nederländska Parlevliet & van der Plas sålts till ett företag i Australien. Om båten ska fiska i australisk farvatten eller nån annan stans är inte känt i nuläget. För närvarande verkar Næraberg ligga på varv i Amsterdam.

Næraberg

Næraberg

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , ,

Gilla Anders Svensson på Patreon!
Become a patron at Patreon!