Bra norskt torskfiske på Flemish Cap

Flemish Cap kan sägas vara den yttersta delen av Grand Banks, eller kanske snarare en fortsättning på Grand Banks. Fisket av torsk på Flemish Cap var stoppad i en rad år, men har under de senaste åren tagits upp igen. Backebåtar (långrevsbåtar) från bland annat Norge har små kvoter som de fiskar där. I början av detta år har fyra norska backebåtar fiskat på Flemish Cap. Fisket var mycket framgångsrikt och den kvot, total 1 276 ton,  som var tilldelad Norge fiskades på en vecka:

Det er fire autoline fartøjer fra den norske fiskeflåde, der henover julen, havde sat kursen mod Flemish Cap, det internationale farvand, 200 mill ud for østkysten af Newfoundland, der i løbet af en god uge, fiskede hele den norske kvote af torsk på næsten 1300 tons.

Ketil Holmeset fra det norske fiskeriselskab H.P. Holmeset, fortæller til Fiskeribladet Fiskaren, at selskabets både nærmest havde kørt på maksimum kapacitet fra dag et, under fiskeriet. Hvilket da også viste sig ved losningen, da alle både omtrent havde fisket det samme, ca. 300 tons pr. båd og til en afregning der lå på ca. fem millioner kroner hver. Noget der ifølge rederen Holmeset, har været en god kickstart på året.

Geir II

H.P Holmeset har två backebåtar, M 123 H Geir på 1 067 bruttoton och M 12 H Geir II på 1 737 bruttoton.  De övriga två backebåtarna som fiskade på Flemish Cap var SF 9 V Atlantic på 1 001 bruttoton och ägd av Atlantic Longline AS samt M 19 G Loran på 1 292 bruttotn och ägd av Loran KS.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

Gilla Anders Svensson på Patreon!
Become a patron at Patreon!