I natt var jag fiskeriminister

Den gångna natten drömde jag att jag var fiskeriminister. Det är ett jobb jag utan tvekan skulle klara av bra. Få människor som inte själva är engagerade i yrkesfisket vet mer om det än vad jag vet. Jag är lyhörd för fiskare och skeptisk till proffessionella påtryckargrupper som Greenpeace då jag tycker de beter sig på ett sätt som inte är okej genom att sprida lögner och felaktiga fakta.

Med mig som fiskeriminister skulle det också hända saker. Det skulle knappast gå att dra frågan om en lösning av räkfiskets problem i långbänk så som sker för närvarande. Jag har inget emot att sticka ut, klarar att ta kritikstormar om de som det ofta är bara är rena dumheterna och tramset.  Jag kan ta obekväma beslut och stå för dem.  Är det nån som kontakta Stefan Löfven åt mig och föreslå att jag blir fiskeriminister? Jag skulle helt klart inte vara lika osynlig som den person som idag är ansvarig för fisket på minister Sven-Erik Buchts ministerium. Fast de flesta vet väl inte ens att det finns en sådan person.

I verkligheten lär det dock aldrig inträffa att en sådan person som jag blir fiskeriminister, men Vänsterpartiet skulle kanske kunna använda mig i Bryssel. I det partiet finns ju ingen som helst person som kan nåt om yrkesfiske så de skulle behöva en sån som mig. Så kanske vore det bättre att ringa SJöstedt.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Gilla Anders Svensson på Patreon!
Become a patron at Patreon!