GG 683 Rön vid kaj i Fiskebäck

När jag var ute i Fiskebäck igår tog jag en mängd bilder på olika fiskebåtar. Dels bilder på HF 32 Alpha som ägs av familjen Kjellberg, dels bilder på många andra båtar. Bilderna på Alpha la jag ut på bloggen igår.  Nu är det dags för bilder på GG 683 Rön, en betydligt mindre fiskebåt än Alpha. Senare kommer bilder på hela gänget av upplagda fiskebåtar vid kajen i Fiskebäck och bilder på raddan av små fiskebåtar.

Rön är på 358 bruttoton, 35 meter lång och med en motor på 735 kW. PÅ den första bilden syns också GG 690 Vingasand till vänster med gamla Rön innanför sig. Bortanför Rön skymtar Dyning och Glittvåg samt master från Alpha.

vingasand_rön_fiskeback_31nya_rön_fiskeback_21nya_rön_fiskeback3nya_rön_fiskeback2nya_rön_fiskeback1nya_rön_fiskeback6nya_rön_fiskeback5nya_rön_fiskeback4

GG 683 Rön ägs av Alfhild Fiskeri AB som i sin tur ägs av familjen Kristensson (eventuellt via bolag som de tre delägarna äger personligen). Företaget har bara en anställd vilket inte möjliggör någon egentlig fiskeriverksamhet. Samtidigt var omsättningen högre 2013 än 2012. Möjligtvis är det så att båten bemannas av något annat företag än Alfhild Fiskeri AB. Rön är hemmahörande i Fiskebäck, men bolaget Alfhild Fiskeri AB är för sin del hemmahörande på Donsö. Bo Kristensson på Donsö äger också ett annat fiskeriföretag, Linnea Fiskeri AB med två anställda. I skeppslistan finns inte någon fiskebåt som detta företag äger upptagen. Däremot finns det en båt som Bo Kristensson äger, GG 684 Tärnan. Martin Kristensson äger för sin del Makri Fiskeri AB och Dan Kristensson  äger DK Fiskeri AB. Kanske är det så att de tre personliga bolagen är ägarna till Alfhild Fiskeri AB vilket i så fall kan förklara varför det finns så få anställda i Alfhild Fiskeri. Några båtar som tillhör dessa bolag eller deras ägare finns inte. andra delar av släkten Kristensson från Donsö äger rederier av olika slag.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Gilla Anders Svensson på Patreon!
Become a patron at Patreon!

2 svar på ”GG 683 Rön vid kaj i Fiskebäck”

Kommentarer är stängda.