Fjordtank

Rederi med kontor i Fiskebäck startat 2004 i Önnered. I styrelsen för företaget sitter Ulf Börjesson, Andreas Magnusson, Elias Magnusson och Patrik Ulmfelt. Extern firmatecknare är Thomas Ahlström. 2014 hade företaget 13 anställda, omsatte cirka 15 miljoner och hade bokförda tillgångar på 56 miljoner. Bolaget äger idag ett tankfartyg, Fjord One.

Eftersom det på företagets hemsida uppges att det handlar om ett familjeföretag är det sannolikt att de två Magnussons och Ulmfelt i styrelsen är släkt och ägare till bolaget. Eventuellt ingår även Börjesson i släktkretsen. Dessa Magnussons är sannolikt också släkt med de Magnusson som äger del i Ahlma Fiskeri AB som äger GG 206 Ahlma och tidigare ägde en lång rad båtar men namnet GG 564 Roxen.

De fem nämnda personerna ingår också i styrelsen för Fjordtank Invest AB, av allt att döma ett fastighetsbolag. Thomas Ahlström och Ulf Börjesson driver dessutom av allt att dömaFiskebäcks Seafood AB och Börjesson Ahlström Food AB tillsammans.

Ulf Börjesson har också företaget Lyngskär Invest AB medan Thomas Ahlström återfinns i styrelsen för Swedish Pelagic Federation Producers Organisation (SPF) och flera andra fiskeriorganisationer och ett antal fiskeri- och sjöanknutnaföretag utöver de redan nämnda, däribland Fiskeri AB Spero, Scanfjord Mollösund AB, Kust & Hav i Göteborg AB och CJ Marin AB. SIstnämnda bolag ägs av sonen Carl-Johan Samuel Ahlström som också sitter i styrelsen för Kust & Hav i Göteborg AB. Sperro är idag ett bolag utan verksamhet, men ägde tidigare en fiskebåt vid namn Spero.

Fjord One

Fjord One


Intressant?

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

Gilla Anders Svensson på Patreon!
Become a patron at Patreon!