Nya HG 264 Ruth sjösatt i Polen

Den gångna helgen sjösattes den nya HG 264 Ruth vid det polska varvet som byggt skrovet. Båten kommer att färdigställas vid Karstensens Skibsværft i Skagen och ska vara helt klart i mars nästa år. Det är en ersättning för den nuvarande Ruth och världens första pelagiska trålare förberedd för tvillingtrål. Det är också den första nybyggda båten som rederiet Rederiet Ruth A/S köpt:

Rederiet Ruth tror på fremtiden for det pelagiske fiskeri, og har derfor iværksat den første nybygning i rederiets historie. Prisen for den nye HG 264 Ruth, der bliver en topmoderne snurper/trawler og får en længde på 87,80 meter, er anslået til omkring 250 millioner kroner. Fartøjet, som bygges af Karstensens Skibsværft i Skagen er planlagt leveret i marts måned 2016. I 1988 købte rederiet Arica 1 med en længde på 53,85 meter, og den blev den første Ruth. Siden har rederiet løbende udskiftet fartøjer, og den nye HG 264 Ruth bliver den femte i rækken. Tidligere har der dog altid været tale om brugte fartøjer rederiet har investeret i. Rederiets første nybygning skal erstatte den nuværende HG 264 Ruth, som rederiet erhvervede i 2005.

– Vi har ikke prøvet det før. Det er vores første nybygning, og det er derfor første gang, vi har mulighed for at indrette og udstyre fartøjet, som vi ønsker det. De fartøjer, som vi har købt brugt, har også haft brug for ombygning, og det koster også hurtigt en del penge, fortæller Gullak Madsen fra rederiet Ruth, der har haft en nybygning under overvejelse i gennem et stykke tid.

Gullak Madsen menar också att det är viktigt att få ner bränsleförbrukningen och att det därför är nödvändigt med en mycket stor båt. Förutom tvillingtrålen som Ruth alltså är först med inom det pelagiska fisket är det fler nyheter med nya Ruth, nämligen eldrift istället för hydraulisk drift för spel, trummor etc:

– Det er nytænkning, og det bliver formentlig det første pelagiske fartøj med spil drevet af el i stedet for hydraulik, fortæller Gullak Madsen fra Rederiet Ruth. På trods af at der ikke er erfaring at trække på i brugen af el-spil fra andre pelagiske fartøjer, så er rederiet tryg ved valget af el-spil.

– Det bekymrer os ikke, at vi er det første pelagiske fartøj, der vælger elspil. Vi havde faktisk besluttet os for hydraulikspil, men der er nogle fordele ved at bruge el-spil i stedet. De er kraftigere og sparer samtidig energi og CO2 udslip, fastslår Gullak Madsen, der også peger på en arbejdsmiljømæssig fordel ved at vælge el-spil.

– De larmer langt mindre end hydraulikspil. Når du ligger og slæber, så larmer spillene, men EL-spil er nærmest støjfri, siger Gullak Madsen. Udover de tre trawlspil vil alle spil fra ankerspil til hjælpespil på HG 264 Ruth blive drevet af el, og det er kun kraner og kraftblokke, der vil blive drevet af hydraulik.

Bilder tagna av Mikkjal Godtfred, en av ägarna i det företag, Rederiet Ruth A/S, som äger HG 264 Ruth finns på fiskur.fo. På sajten fiskur.fo finns också en film från sjösättningen.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Gilla Njord på Patreon!
Become a patron at Patreon!