Courage av Skillinge

Fiskefartyget Courage af Skillinge AB är ett av Sveriges största sillfiskeföretag. Det är också det enda fiskeriföretaget i södra Sverige som platsar bland Sveriges största fiskeriföretag. Ägare av företaget är Johnny Söderberg och Peter Söderberg.

Fiskebåtarna företaget enligt skeppslistan äger heter SIN 50 Laguna (269 bruttoton) och SIN 602 Courage af Skillinge (359 bt). Båtarna hör hemma i vad som är Skånes största fiskeläge, Skillinge, men ligger normalt i hamnen i Simrishamn, en av Sverige större landningshamnar för fisk. Laguna och Courage är två av de största fiskebåtarna som hör hemma på annat håll än den svenska västkusten.

Fiskerättigheter, andel av de totala kvoterna i det pelagiska systemet (oktober 2014)

Sill östra Östersjön, 3,2%
Sill västra Östersjön, 100%
Skarpsill, Östersjön, 6,5%

SIN 602 Courage

SIN 602 Courage

Omsättningen i Fiskefartyget Courage af Skillinge AB år 2013/2014 var 10,8 miljoner SEK och vi slutet av bokföringsåret, den siste september 2014, var de bokförda tillgångarna 20,9 miljoner SEK. Antalet anställda var 3 personer.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , ,

Gilla Anders Svensson på Patreon!
Become a patron at Patreon!