Odeskär AB

Odeskär AB är ytterligare ett av de större svenska fiskeriföretagen som enbart har fiske i Danmark. I motsats till Themis Fiskeri och Stella Nova Fiskeri hör dock företaget inte till de största fiskeriföretagen i Danmark. Därför finns ingen artikel om danska Odeskar Fiskeri A/S. Odeskär AB ägs av familjen Andersson på Vrångö. I styrelsen sitter Erik Andersson och Olof Andersson samt Ingela Andersson och Kerstin Andersson som suppleanter.

Erik och Olof Andersson sitter också i styrelsen för Andersson Bemanning Fiskeri AB, ett annat företag de äger. I detta företag har de sällskap av Simon William Andersson i styrelsen. Dessa tre sitter också i styrelsen för det danska företaget. Andersson Bemanning hyr ut personal till det dansk företaget. Familjen Andersson äger också Vrångö Fiskeri AB, ett företag som verkar sakna verksamhet.

Familjen Anderssons fiskebåt heter AS 202 Neptun och har hemmahamn i Grenå. Båten är på 747 bruttoton.

Odeskar Fiskeri A/S har mycket obetydliga fiskerättigheter i Danmark och AS 202 Neptun fiskar sannolikt huvudsakligen på inhyrda och inlånade rättigheter samt ägnar sig åt rationsfiskeri.

Fiskerättigheter Danmark, andel av total IOK-kvot

Tobis, 1,0%

I Sverige har företaget inte heller några rättigheter men inte heller någon större fiskebåt. GG 850 Odeskär som finns upptagen i skeppslistan är såld till Alfhild Fiskeri AB och heter numera GG 683 Rön.

AS 202 Neptun

AS 202 Neptun. Bild: Bandholm Skibsbilleder

Odeskär AB omsatte 16,8 milj SEK verksamhetsåret 2013/2014 som var 18 månader, dvs ovanlig långt. Bokförda tillgångar den siste juni 2014 var 31 miljoner SEK. Företaget hade inga anställda. Andersson Bemanning Fiskeri AB omsatte 4,6 miljoner SEK med 6 anställda. Danska Odeskar Fiskeri A/S hade ett bruttoresultat på 3,5 miljoner DKK år 2014 och bokförda tillgångar på 36 miljoner DKK den siste december det året.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , ,

Gilla Anders Svensson på Patreon!
Become a patron at Patreon!

Ett svar på “Odeskär AB”

Kommentarer är stängda.