Ryggstrimmig pelamid innanför Orust

För första gången har ryggstrimmig pelamid, eller bonito som den också kallas, fångats i fjordarna innanför Orust. Närmare bestämt mellan Uddevalla och Ljungskile. Som jag skrivit tidigare är det en fisk som regelbundet uppehåller sig vid Sveriges kuster och som på senare tycks ha blivit vanligare även väldigt nära kusten. Det är dock fortfarande en ganska ovanlig fisk i svenska vatten.

Fjordområdet innanför Tjörn och Orust är till stor del skyddat från yrkesfiske. Allt ligger förstås innanför trålfiskegränsen så trålfiske är följaktligen förbjudet, men i huvuddelen av området är också allt yrkesfiske förutom burfiske och krokfiske förbjudet inom ramarna för det projekt som kallas 8 fjordar. Det gäller samtliga fjordar norr om Tjörnbroarna. Dessutom finns mindre områden där fiske är totalt förbjudet. Fiske av torskfiskar är alltid helt förbjudet. Det huvudsakliga fisket området är därför fritidsfiske.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Gilla Anders Svensson på Patreon!
Become a patron at Patreon!

Ett svar på ”Ryggstrimmig pelamid innanför Orust”

Kommentarer är stängda.