Europeche och DFPO har fel men WWF rätt – fiskbestånden fortsätter minska

Europeche, en paraplyorganisation för  europeiska fiskeriorganisationer där bland annat danska DFPO är medlem, menar att WWF vilseder med sin senaste rapport där de säger att världens bestånd av marint liv halverats sen 1970-talet.

Den uppgiften är visserligen helt korrekt, men Euopeche menar att WWF underlåter att tala om att den stor minskningen skedde på 1970- och 1980-talen och att det därefter varit stabila bestånd när det gäller livsformer i havet. Det är också sant.

Europeche undviker för sin del att tala om att när det gäller bestånden av fisk så har de fortsatt att minska även de senaste 30 åren. Dessutom undviker de att tal om att bestånden av livsformer i haven visserligen är stabila, men bara hälften så stora som innan minskningen. Nån återhämtning har alltså inte skett, Så det är väl snarare så att Europeche missleder när de hävdar att det inte finns några problem.

Det är alltså inte i först hand WWF som missleder utan det är i själva verket i huvudsak Europeche som missleder och försöker hitta på en falsk verklighet.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Gilla Anders Svensson på Patreon!
Become a patron at Patreon!