Dansk fiskerikontroll flyttar långt från fisket

Den danska fiskerikontrollen ska flyttas ut från Köpenhamn. Till Augustenborg på ön Als som ligger invid sydöstra Jylland:

Selv om oplysningerne om udflytning endnu ikke er fyldestgørende, så står det fast, at NaturErhvervstyrelsen skal sende 390 medarbejder ud af hovedstaden.

De 370 skal til Augstenborg på Als, mens de resterende 20 skal til en NaturErhverstyrelsens allerede eksisterende center i Tønder. Af en pressemeddelelsen fra Miljø- og Fødevareministeriet kommer det til at dreje sig om blandt andet kontrollen; hvilket man må formode omfatter fiskerikontrollen.

Dvs längre ifrån de områden där fisket är en stor näring än vad Köpenhamn ligger. Idag återfinns fiskerikontrollens anställda i Köpenhamn, Danskt fiske är koncentrerat till Nordjylland och de norra delarna av Västjylland och spelar också en mycket stor roll på Bornholm och Nordsjälland. I övriga delar av landet är det danska fisket inte av samma betydelse.

Fiskerikontrollen ska alltså enligt den danska regeringen alltså flytta bort från fisket och dessutom till en ort med bra mycket sämre kommunikationer än vad Köpenhamn har. Det verkar inte vara en rimlig ordning eller ett rimligt förslag. Fiskerikontrollen hamnar inte närmare det som de har ansvar för att kontrollera utan längre ifrån. Tvärtemot vad fødevareminister Eva Kjer Hansen säger.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Gilla Anders Svensson på Patreon!
Become a patron at Patreon!