Grönland ökar sin räkkvot

Grönlands regering har beslutat att höja den totalt tillåtna fångsten (TAC) för räka (nordhavsräka, Pandalus borealis) med 9 000 ton år 2016, en ökning med 12,5% från 2015:s 73 000 ton. Kvoten har varierat kraftigt under de senaste åren med en 15% minskning år 2015 jämfört med föregående år.

Nordhavsräka

Grönlands två största räkfiskeföretag – Royal Greenland och Polar Seafood uppger i ett pressmeddelande att de stöder beslutet från Grönlands regering som syftar till att minska svängningarna för TAC från år till år vilket är en förutsättning för en Marine Stewardship Council (MSC) certifiering.

I framtiden kommer att uppnå MSC-certifiering innebär att TAC inte kommer att variera årligen från 12,5%, sade företagen.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Gilla Anders Svensson på Patreon!
Become a patron at Patreon!