Svenska och danska fiskare vid Shetland och Färöarna

Den första landningen i år av NVG-sill från en danskflaggad båt gjordes av S 264 Astrid som i lördags landade 500 ton sill till Faroe Pelagic i Kollafjord. Sillen angavs vara av mycket god kvalitet. S 264 Astrid ägs av familjen Johansson från Rörö utanför Göteborg. Den andra danska båten som landade sill på Färöarna var HG 333 Isafold som till Faroe Pelagos i Fuglafjord landade 600 ton stor och fin sill enligt färöisk media.

S 264 Astrid

S 264 Astrid

HG 264 Ruth landade för sin del 1 550 ton makrill vid Faroe Pelagic i Kollafjord på söndagskvällen. Efter detta förväntas Ruth rigga om till sillfiske. Även HG 62 Bainur har fiskat i samma vatten, men landade sin makrill i Florø i Norge.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , ,

Gilla Anders Svensson på Patreon!
Become a patron at Patreon!