Familjen Claesson byter Ginneton mot Beinur

Familjen Claesson äger via Fiskeri AB Ginneton en pelagisk trålare och snörpvadsbåt, GG 203 Ginneton i Sverige och via Gifico ApS en annan, S 205 Ceton, i Danmark. Nu har Claessons kommit överens om att överta den nuvarande HG 62 Beinur från Virgar Tindskard i samband med att en ny Beinur levereras. När Claesson tar över den gamla Beinur kommer det att bli den största fiskebåten under svensk flagg med sina 1 424 bruttoton. Störst nu är GG 505 Polar på 1 211 bruttoton.

HG 62 Beinur

HG 62 Beinur

GG 203 Ginneton är därmed också till salu och Thor Claesson uppger till tidningen Fiskerforum att de fått flera intresseförfrågningar från Norge. Den nuvarande Ginnetons systerbåt, den tidigare GG 205 Ganthi sålde för flera år sen till Norge.

Virgar Tindskard har en gång för länge sen, 25 år sen, fiskat ombord på den Ginneton som fanns då tillsammans med Kurt Claesson, äldre bror till Thor Claesson.

Familjen Claesson har dock enligt vad de uppger frill Fiskerforum siktet inställt på en helt ny båt, ett nybygge, om ett par år. Då kommer en båt den nu köper förmodligen säljas om det inte är så att de säljer den danskflaggade Ceton.

G 203 Ginneton

GG 203 Ginneton

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

Ett svar på “Familjen Claesson byter Ginneton mot Beinur”

Kommentarer är stängda.