HG 264 Ruth såld till Färöarna

HG 264 Ruth på 2 017  bruttoton har länge varit en av Danmarks största fiskebåtar och ägs av Rederiet Ruth A/S. Ägare av bolaget är Gullak Madsen med flera som härstammar från Färöarna. Nu har båten sålts till Färöarna där den ska få namnet Nordingur.

HG 264 Ruth

HG 264 Ruth landar sill vid Kollafjord Pelagic på Färöarna. Foto: Regin Torkilsson

Köpare är P/f Næraberg, ett företag som ägs av nederländska Parlevliet & van der Plas och färöiska JFK Trol. Enligt uppgifter ska den nya båten ersätta båten Slættaberg. Båten är en kombinerad trålare och snörpvadsbåt som ska användas för fiske av främst sill, makrill och blåvitling (svartkjaftur, kolmule).

Rederiet Ruth A/S har en ny båt på gång och som just nu färdigutrustas på Karstensens i Skagen. Den beräknas vara klar i mars.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

Gilla Anders Svensson på Patreon!
Become a patron at Patreon!