Veckans båt – GG 1 Grimskär

GG 1 Grimskär är en kräftfiskebåt på nästan 12 meter från Fiskebäck. Båten har tillstånd att fiske kräfta med trål och kräfta med bur. Båten är byggd av stål år 1984 i Danmark. Ägarna av båten är enligt uppgift nöjda då det är möjligt att tråla kräftor med en så liten båt på ställen där många andra större båtar inte kan tråla. Grimskär och några andra liknande småtrålare har på så sätt en egen liten nisch.

Ägare av båten är Grahn & Lundberg AB som ägs av Johan Grahn och Joakim Lundberg. Omsättningen i företaget var 1,8 miljoner för det redovisningsår som slutade den siste april 2015. Utbetalda löner var 528 000 kronor fördelat på två personer. Johan Grahn är också medlem i Fisk och Kräftkommittén i Sveriges Fiskares PO.

mindre_fiskebatar_fiskeback_23mindre_fiskebatar_fiskeback_22mindre_båtar_fiskeback03mindre_båtar_fiskeback02mindre_båtar_fiskeback01

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Gilla Anders Svensson på Patreon!
Become a patron at Patreon!