Dansk fiskebåt sjönk i Skagerak

Den mindre danska fiskebåten AS 238 Christina Maiken sjönk igår kväll på 200 meters djup 30 sjömil norr om Skagen och 22 sjömil väster om Orust. Besättningen räddades dock av AS 520 Bjarke som befann sig i närheten. De fördes under natten till Skagen och ankom till Grenå i morse.

Besättningen på Bjarke hade kontakt med ägaren, Kim Westergaard, av Christian Maiken när båten sjönk. Detta då ett automatlarm utlöst på Christina Maiken och ringt upp ägaren. Ägaren kunde dock inte få kontakt med någon ombord så han kontaktade istället Bjarke. Orsaken till att AS 238 Christina Maiken sjönk är oklar.

AS 238 Christina Maiken var en demersal trålare på cirka 86 bruttoton med fiskerättigheter för torsk, sej, kolja med mera i Skagerak. Båtens totallängd var 19 meter och den hade en Scania diesel på 461 hk.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Gilla Anders Svensson på Patreon!
Become a patron at Patreon!