Isländskt räkföretag köper grönländsk trålare

Steffen C

Steffen C. Bild: Capt. Hilmar Snorrason

Det isländska räkföretaget Reyktal som driver flera räktrålare med estländsk flagg har köpt en grönländsk räktrålare, Steffen C. Köpet är enligt talesmän för Reyktal en del i en förnyelse av deras fiskeflotta. Det betyder väl antagligen att Steffen C ska flaggas om till Estland istället för Grönland och att någon äldre räktrålare ska säljas.

Steffen C byggde ursprungligen i Norge som Petur Jonsson år 1997 för islänningen Petur Stefansson. 64 meter lång och med ett bruttotonnage på 2 139 ton är båten en av Grönlands större fiskebåtar. Ägare av båten på Grönland har varit Sikuaq Trawl A/S.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Gilla Anders Svensson på Patreon!
Become a patron at Patreon!