Ryssland vill ha tillgång till isländska fiskevatten

Ryssland har enligt uppgifter i isländska Fiskifrettir har ryska motsvarigheten till Havs- och vattenmyndigheten, Rosrybolovstvo  (Russian Federal Fisheries Agency), begärt att få tillgång till fiskekvoter i Islands ekonomiska zon. De vill kunna fiska sill, makrill, lodda och en del annan fiske i isländska farvatten. De vill ha kvoterna som ett slags byte med de kvoter Island fått i rysk zon i Barents Hav.

De isländska kvoterna i rysk ekonomisk zon handlar om torsk och bifångster vid torskfisket. Sammanlagt handlar det om cirka 4 000 ton. Företaget HB Grandi har fått 1 156 ton, Samherji 858 ton, Brim 690 ton, Rammi 675 ton og FISK Seafood 500 ton, Síldarvinnslan 180 ton och slutligen Frosta ÞH 24 tonn. Det finns utöver det möjlighet att köpa till ytterligare 3 000 ton.

Torsk

Torsk

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Gilla Anders Svensson på Patreon!
Become a patron at Patreon!