Ny Kjeldsen-båt sjösatt i Riga

Riga Shipyard har slutfört bygget av en ny trålare för den dansk beställare, ett av de företag som ägs av familjen Kjeldsen med Hennings Kjeldsen i spetsen. Båten har sjösatts och ska bogseras till Thyborøn för färdigställande.

L 349 Stefanie

L 349 Stefanie Bild: Riga Shipyard

L 349 Stefanie är konstruerad och byggd av Vestværftet i Hvide Sande och Riga Shipyard är totalt 32 meter lång och på 420 bruttoton. Den lettiska delen av nybyggnationen var att konstruera stålskrovet, aluminiumstyrhytt och lite till.

En stor del utrustningen ombord är också redan monterad, exempelvis roder, propeller, drivlina, huvudmotor, avgassystem, trålvinschar och tråltrummor.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Gilla Anders Svensson på Patreon!
Become a patron at Patreon!