Ö-varvet fyller 100 år

Ö-varvet

Bild: Ö-varvet

Ö-varvet på Öckerö startades 1916 av Ernst Backman. Följaktligen är varvet 100 år gammalt. Då var det ett reparationsvarv för träbåtar, främst fiskebåtar. Idag är det fortfarande främst ett reparationsvarv, men nu främst för stålbåtar. Fiskebåtar spelar fortfarande en stor roll, men även många andra typer av båtar underhålls, repareras och byggs om på varvet.

Den 20 och 21 maj ska varvet fira sitt 100-årsjubileum.  På fredag den 20:e är det öppet för besökare mallen 15:00 och 19:00 och på lördagen mellan 12:00 och 18:00.

Ö-varvet har idag cirka 70 anställda och ingår i en koncern där Öckeröborgen AB är moderbolag. Ägare är fortfarande familjen Backman. antalet anställda i hela koncernan är omkring 150. I den ingår även Hasslö Varv AB i Karlskrona samt delägarskap i Maringruppen Norden AB som är ägare i Tenö Varv AB  i Vaxholms kommun och Simrishamns Varv.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Gilla Anders Svensson på Patreon!
Become a patron at Patreon!

Ett svar på ”Ö-varvet fyller 100 år”

Kommentarer är stängda.